dziennikarstwo internetowe / edukacja przez działanie (learning by doing) 
nasz serwis informacyjny

Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych

24 marca obchodzimy Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych.

"Celem Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych jest przekonanie ludzi do spożywania tych słodyczy. Lody rzemieślnicze nie tylko mają lepszy smak od tych produkowanych w fabryce, ale i pozbawione są chemicznych dodatków i powstają z wysokiej jakości produktów. Święto ustalone zostało przez Parlament Europejski." - pisze www.kalbi.pl 

Mamy już wiosnę, a więc za chwilę będzie lato. Z ciepłem przychodzi ochota na lody. Lody są jednym z wielu sposobów na ochłodę, a najlepsze są lody rzemieślnicze. Są one całkowicie inne niż lodu kupne w sklepie, a dlaczego? Ponieważ codziennie wytwarzana są one przez ludzi, a nie maszyny. W fabrykach również pracują ludzie, lecz większość prac wykonują maszyny. W pracę rzemieślniczą jest wkładane więcej ludzkiej pracy oraz uczucia. Lody robione na podstawie dawnych receptur smakują najlepiej zwłaszcza w upalne dni.
 
Życzę wszystkim miłego i pełnego słodyczy dnia :)
 

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

 

Innowacja pedagogiczna jest finansowana ze środków przyznanych przez Urząd Miasta Gdańsk.

Free Joomla! templates by AgeThemes