24 marca obchodzimy Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych.
"Celem Europejskiego Dnia Lodów Rzemieślniczych jest przekonanie ludzi do spożywania tych słodyczy. Lody rzemieślnicze nie tylko mają lepszy smak od tych produkowanych w fabryce, ale i pozbawione są chemicznych dodatków i powstają z wysokiej jakości produktów. Święto ustalone zostało przez Parlament Europejski." - pisze www.kalbi.pl
Mamy już wiosnę, a więc za chwilę będzie lato. Z ciepłem przychodzi ochota na lody. Lody są jednym z wielu sposobów na ochłodę, a najlepsze są lody rzemieślnicze. Są one całkowicie inne niż lodu kupne w sklepie, a dlaczego? Ponieważ codziennie wytwarzana są one przez ludzi, a nie maszyny. W fabrykach również pracują ludzie, lecz większość prac wykonują maszyny. W pracę rzemieślniczą jest wkładane więcej ludzkiej pracy oraz uczucia. Lody robione na podstawie dawnych receptur smakują najlepiej zwłaszcza w upalne dni.
Życzę wszystkim miłego i pełnego słodyczy dnia :)
'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.